Espai migdia

Un dels trets diferencials de la nostra escola és el valor que donem a l’estona del migdia incloent-la dins el programa pedagògic del centre. El migdia esdevé un moment de trobada, de relació, de convivència i d’aprenentatge. Infants i mestres comparteixen aquest temps conjuntament.

L'estona del migdia compren diversos espais: el menjador, el pati, l’espai de jocs tranquils i la biblioteca

El menjador és un espai amb moltíssimes possibilitats per potenciar els hàbits alimentaris i també la pertinença a la comunitat. Mitjançant les diferents dinàmiques que s’estableixen en aquest espai, construïm menjadors respectuosos, relaxats, on dinar esdevé un moment del dia per gaudir del menjar i de la relació amb els altres.

Amb l’acompanyament de mestres de l’escola que dinen a la mateixa taula que els infants, els nens i nenes van adquirint els hàbits, actituds i valors desitjables durant l’estona de l’àpat: com parar taula, l’ús adequat dels coberts, nocions protocol·làries a taula, autoregulació alimentària, etc.

L’esbarjo durant l’estona de migdia és lliure, així el nens i nenes escullen a quin espai anar i quanta estona estar-s’hi. Al pati troben propostes permanents com el sorral, pneumàtics, caixes, troncs i altres elements naturals per fer construccions, i altres propostes variants com jocs amb pilota, raquetes, cordes, mocadors, malabars, etc.

A l’espai de jocs tranquils els nens i nenes juguen a jocs de taula, fan puzzles, construeixen amb Legos, fan dibuixos i papiroflexia, etc. La biblioteca està oberta perquè els infants puguin anar a llegir, acabar feines, fer deures o cercar informació amb els ordinadors. Tot el menjar s’elabora diàriament a les nostres instal·lacions