La nostra cuina

El centre posa a disposició de les famílies el servei de mitja pensió obert a tot l’alumnat. El servei inclou el dinar, l’acompanyament dels infants per part de personal qualificat i les activitats que es desenvolupin durant l’estona del migdia.

El nostre centre compta amb cuina pròpia que dona servei a l’alumnat i a tot el personal del centre. Hi ha un menjador per a l’etapa d’Educació Infantil i un altre per a Primària. Tot el menjar s’elabora diàriament a les nostres instal·lacions i mai se serveix menjar precuinat.

Tot el menjar s’elabora diàriament a les nostres instal·lacions

Els menús s’elaboren de comú acord entre la direcció de l’Escola i una empresa especialitzada en nutrició infantil. Diàriament es recullen mostres de tots els plats elaborats, les quals resten a disposició de la inspecció sanitària. A la web de l’Escola es publica el menú mensual.

S’ofereix a les famílies la possibilitat de triar entre dos menús: el convencional i el vegetarià, així com també la possibilitat d’adaptar el menú escollit a les al·lèrgies o intoleràncies alimentaries que presenti l’infant.

El nostre compromís és proporcionar a cada nen i nena una alimentació sana, nutritiva i variada, que contribueixi al seu benestar. Per això apostem per productes sostenibles, ecològics, frescos i de temporada, preferiblement cultivats i elaborats a la zona i que es vinculin amb el nostre hort. Regulem el consum del sucre eliminant dels nostres menús la ingesta de sucres afegits, així com els aliments processats i ultraprocessats. Incloem cereals i farines menys refinades com el pa integral i innovem en els plats per oferir varietat de fruites i hortalisses reduint la proteïna animal. Tot el menjar s’elabora diàriament a les nostres instal·lacions

Espai migdia

Un dels trets diferencials de la nostra escola és el valor que donem a l’estona del migdia incloent-la dins el programa pedagògic del centre. El migdia esdevé un moment de trobada, de relació, de convivència i d’aprenentatge. Infants i mestres comparteixen aquest temps conjuntament.

L'estona del migdia compren diversos espais: el menjador, el pati, l’espai de jocs tranquils i la biblioteca

El menjador és un espai amb moltíssimes possibilitats per potenciar els hàbits alimentaris i també la pertinença a la comunitat. Mitjançant les diferents dinàmiques que s’estableixen en aquest espai, construïm menjadors respectuosos, relaxats, on dinar esdevé un moment del dia per gaudir del menjar i de la relació amb els altres.

Amb l’acompanyament de mestres de l’escola que dinen a la mateixa taula que els infants, els nens i nenes van adquirint els hàbits, actituds i valors desitjables durant l’estona de l’àpat: com parar taula, l’ús adequat dels coberts, nocions protocol·làries a taula, autoregulació alimentària, etc.

L’esbarjo durant l’estona de migdia és lliure, així el nens i nenes escullen a quin espai anar i quanta estona estar-s’hi. Al pati troben propostes permanents com el sorral, pneumàtics, caixes, troncs i altres elements naturals per fer construccions, i altres propostes variants com jocs amb pilota, raquetes, cordes, mocadors, malabars, etc.

A l’espai de jocs tranquils els nens i nenes juguen a jocs de taula, fan puzzles, construeixen amb Legos, fan dibuixos i papiroflexia, etc. La biblioteca està oberta perquè els infants puguin anar a llegir, acabar feines, fer deures o cercar informació amb els ordinadors. Tot el menjar s’elabora diàriament a les nostres instal·lacions