Ara – Com fer escoles més saludables

¿ES POT MILLORAR L’APRENENTATGE AMB ESCOLES MÉS SALUDABLES?

Algunes escoles comencen a apostar per un disseny més sostenible que fomenta l’aprenentatge a partir del benestar dels alumnes.

Ja estem més o menys acostumats que les aules ja no siguin com les d’abans, amb pupitres col·locats en fileres i tots mirant de cara a la pissarra. Ara les aules s’adapten més a les necessitats de cada moment, les taules dels alumnes es poden col·locar de diferents maneres, hi ha espais on els estudiants fan rotllana o assemblees i seuen a terra o, fins i tot, una zona de lectura o de relaxació. La pissarra i el mestre ja no són sempre el centre principal d’atenció. Hi ha escoles, però, que ja estan fent un pas més enllà. És el cas dels 5 centres que estan provant l’Smart Classroom Project, un projecte de recerca científica “que ha donat com a resultat el codisseny i la creació d’espais que permeten l’aprenentatge a partir del benestar de totes les persones que hi habiten”, explica Guillermo Bautista, investigador principal del projecte i professor dels estudis de psicologia i ciències de l’educació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Aquestes aules, a més de ser flexibles gràcies al mobiliari polivalent, no tenen gaires estímuls visuals per no entorpir l’aprenentatge. I és que la contaminació visual no afavoreix els aprenentatges i “provoca que les aules siguin menys acollidores”.

Descarregar la notícia completa >

Descarregar la notícia completa >

Benvinguts a la família Decroly!

Els alumnes de cinquè hem pogut obrir i observar els ous que encara estaven a la incubadora i no han arribat a eclosionar. Hem pogut veure les diferents fases de...

Programa Catacrak de Betevé

Els fem arribar l’emissió del programa de Betevé on han sortit els i les alumnes de la nostra escola celebrant Santa Cecilia.