Descobrim el poeta Pablo Neruda

A la classe de castellà els alumnes de cinquè, L’Ermitage, han descobert el poeta xilè Pablo Neruda.

Primer, van llegir el poema “Algunas amistades son eternas”, que els va agradar molt. Així, vam aprofitar per parlar de l’amistat i què representa per a ells.

Aleshores, van voler saber més coses de l’autor d’aquest poema, en Pablo Neruda, i en van portar informació a la següent classe. Després de compartir-la amb tots els companys i les companyes, van realitzar un cartell sobre la seva biografia amb el seu grup de treball. Finalment, van exposar el resultat de la seva recerca a la resta de la classe.

Un altre dia, van jugar al joc de les figures literàries, que consisteix en aparellar algunes d’aquestes tècniques artístiques amb un exemple d’un vers o d’una estrofa de Pablo Neruda. Així, han descobert, entre d’altres, les metàfores, els símils i les imatges.

Uns dels versos que els han agradat més han estat aquests:

“dice que sí, que no, que no, que no, que no, dice que sí, en azul, en espuma, en galope, dice que no, que no.”

Hem fet

L’alfàbrega de la Mila

L’altre dia la Mila va portar un paquet embolicat amb una bossa a la classe de Pau Vila. Després de

Art

Pel febrer, floreix l’ametller

A l’escola Decroly aprofitem qualsevol ocasió per aprendre. Aquest mes de febrer, com que l’ametller prop de l’escola estava florit, totes les

Hem observat

El pes del pollet

Durant el primer trimestre va arribar el Kawasaki. El pollet va néixer després que el seu ou estigués vint-i-un dies a dins