Descobrim el poeta Pablo Neruda

A la classe de castellà els alumnes de cinquè, L’Ermitage, han descobert el poeta xilè Pablo Neruda.

Primer, van llegir el poema “Algunas amistades son eternas”, que els va agradar molt. Així, vam aprofitar per parlar de l’amistat i què representa per a ells.

Aleshores, van voler saber més coses de l’autor d’aquest poema, en Pablo Neruda, i en van portar informació a la següent classe. Després de compartir-la amb tots els companys i les companyes, van realitzar un cartell sobre la seva biografia amb el seu grup de treball. Finalment, van exposar el resultat de la seva recerca a la resta de la classe.

Un altre dia, van jugar al joc de les figures literàries, que consisteix en aparellar algunes d’aquestes tècniques artístiques amb un exemple d’un vers o d’una estrofa de Pablo Neruda. Així, han descobert, entre d’altres, les metàfores, els símils i les imatges.

Uns dels versos que els han agradat més han estat aquests:

“dice que sí, que no, que no, que no, que no, dice que sí, en azul, en espuma, en galope, dice que no, que no.”

Visitem l’aula ambiental del bosc Turull

Els nens i nenes de Sant Francesc hem anat a l’aula ambiental del bosc Turull per investigar, a partir de rastres de diferents tipus, quina flora i fauna s’hi amaga....

Amb moltes ganes de tenir-los aquí!

Ja falten pocs dies perquè neixin els pollets! Tots els infants de l’Escola estem molt expectants. Durant aquests dies hem anat a les incubadores diverses vegades molt il·lusionats!!!

Celebració de la Castanyada

Divendres 28 els i les alumnes d’infantil van poder celebrar una Castanyada ben especial. Els i les alumnes de l’Ermitage (5è) els van preparar una festa plena de jocs i...