Ens convertim en bruixes i bruixots

Els infants de la classe de Sant Francesc hem treballat el llibre Malvarina: vull ser bruixa de Susanna Isern a l’estona de biblioteca.

La Malvarina és una nena que vol ser bruixa i va a classes per aprendre a ser-ho. Tres bruixes l’aconsellen sobre quins passos ha se seguir, quina és la millor mascota…

A l’aula els infants van començar fent lectura guiada de l’obra, que consistia en anar-la llegint de manera individual per després conversar sobre allò llegit i analitzar l’obra i les seves expressions, figures literàries, etc.

A més, els alumnes participaven de propostes creatives relacionades amb el que havien llegit.

Una de les primeres propostes va consistir en dibuixar marcs a les fotografies dels personatges principals, relacionats amb allò que en sabien.

Després, van imaginar que eren bruixes i bruixots, i, com la Malvarina, havien de triar quina seria la seva mascota, tenint en compte el seu caràcter i gustos i justificar per què.

La següent proposta consistia en pensar què farien servir per volar.

Com la Malvarina, després van haver de crear una poció. Van triar l’objectiu, els ingredients i van pensar en l’elaboració.

Un cop acabada la novel·la, cada infant ha escrit un text imaginant com continuaria la història.

Celebracions

Celebrem Sant Jordi!

Dimarts passat, amb motiu de la diada de Sant Jordi, vam passar un matí ple de sorpreses i lectures. En

Hem fet

L’alfàbrega de la Mila

L’altre dia la Mila va portar un paquet embolicat amb una bossa a la classe de Pau Vila. Després de

Art

Pel febrer, floreix l’ametller

A l’escola Decroly aprofitem qualsevol ocasió per aprendre. Aquest mes de febrer, com que l’ametller prop de l’escola estava florit, totes les