Fem galetes saludables

Aquest segon trimestre hem reiniciat els tallers amb molta il·lusió. Un dels que més agraden als infants de Pau Vila, Ferrière i Sant Francesc és el taller de galetes saludables, on la cuina s’uneix amb les matemàtiques.

El primer pas és decidir quins ingredients necessitem per fer les galetes i quina quantitat. A partir d’una recepta per a quatre persones, els infants han de calcular les quantitats necessàries per a dotze. Això implica sumar, multiplicar, deduir, mesurar i repartir, un munt de reptes matemàtics que posen a prova, sobretot, els infants més grans del grup. El segon pas és anar al supermercat a comprar els ingredients. Allà cal veure quant valen les coses i si en tindrem prou amb els diners que hem portat.

En tornar, parlem de l’execució de la recepta, que farem a l’estona de tallers de la setmana següent. Pesem, aboquem, barregem i finalment posem la massa al forn.

Després d’escriure la recepta tenim la nostra recompensa i podem menjar-nos les delicioses galetes.

Ara només cal vigilar que ningú no se’n mengi una més que els altres!

Hem observat

El pes del pollet

Durant el primer trimestre va arribar el Kawasaki. El pollet va néixer després que el seu ou estigués vint-i-un dies a dins

Hem fet

Connexions amb Vil·la Florida

Com sabeu, l’any passat vam arrencar el programa Connexions, que impulsa la col·laboració entre l’escola i un equipament del barri,

Art

A infantil som artistes

Una tarda a la setmana els infants d’Anna Rubiés, Valérie Decordes i Lola Anglada gaudim d’una tarda dedicada a l’art.