L’alfàbrega de la Mila

L’altre dia la Mila va portar un paquet embolicat amb una bossa a la classe de Pau Vila. Després de fer el joc de descoberta del paquet vam obrir la sorpresa: eren unes herbes aromàtiques que feien molt bona olor! La Mila ens va explicar que es deien alfàbrega i el Leo i l’Ettore, que són italians, van afegir que servien per fer una salsa molt famosa per la pasta, la salsa pesto! Alguns de nosaltres l’havíem tastat però d’altres no.

Se’ns va acudir que seria interessant fer salsa pesto a la classe. Però, com es feia? La Pearl, que té el càrrec de bibliotecària de la classe durant aquesta assemblea, va anar a la biblioteca del barri i va buscar un llibre de receptes on s’explicava com fer pesto. Ens el va portar a la classe i, junts, vam llegir els ingredients que necessitàvem i els passos que havíem de seguir per fer-lo. L’endemà la Irene ens els va portar a la classe: per fer pesto necessitàvem alfàbrega, pinyons, formatge parmesà, oli, all i sal. Vam repassar els passos de la recepta i ens vam posar mans a l’obra!

A la nostra llibreta de classe vam escriure els ingredients i els passos de com havíem fet el pesto.

Després de tastar-lo el vam baixar al menjador per menjar-lo a l’hora de dinar. Ens va agradar tant que vam decidir escriure una carta a l’Ángeles, la Charo i la Betty, les cuineres de l’escola, on demanàvem poder incloure la pasta al pesto al menú de l’escola. Ens vam posar molt contents quan ens van dir que sí!

A la rotllana vam parlar de com ens havia agradat l’experiència de fer pesto i com la podíem explicar a la llibreta. Quan anàvem a la Lola Anglada fèiem frases sobre tot allò que vivíem a l’escola, però ara que ja som a Pau Vila i ja sabem llegir vam decidir fer com els grans i escriure el nostre primer text a la llibreta!

Art

Pel febrer, floreix l’ametller

A l’escola Decroly aprofitem qualsevol ocasió per aprendre. Aquest mes de febrer, com que l’ametller prop de l’escola estava florit, totes les

Hem observat

El pes del pollet

Durant el primer trimestre va arribar el Kawasaki. El pollet va néixer després que el seu ou estigués vint-i-un dies a dins