Recollim el compost

Tots els nens i nenes de l’escola es reparteixen les tasques relacionades amb l’hort urbà. Els nens i nenes de Millet són els encarregats de fer el compost que servirà per alimentar el nostre hort.

Tot va començar el curs passat, quan els alumnes que ara van a cinquè van reaprofitar les fulles seques del pati i les restes de fruita i de verdura de la cuina per fer compost. I ara ha estat el moment de recollir el fruit de tota aquella feina de guardar, tallar i remenar.

Els nens i les nenes de quart d’enguany han buidat el compostador i han fet el garbellat de tot allò que hi han trobat. Han vist que de les peles de fruites, de les restes de verdures i de les fulles seques no en quedava res. Després de passar-ho pel garbell, ha quedat una mena de sorra fina i fosca, anomenada compost, que servirà d’aliment per a la terra de l’hort i de les plantes del jardí.

També s’han emocionat molt quan hi han trobat alguns insectes i altres animalons, com ara caragols, escarabats, larves…, que són els nostres aliats per fer aquesta feina.

Així mateix, han vist que encara hi havia algunes etiquetes de les pomes, que els alumnes del curs passat s’havien descuidat de treure. D’aquesta manera s’han adonat que el plàstic no es descompon fàcilment.

Ara ja tenim aliment per a la terra de les plantes i de l’hort, que tornaran a donar fulles i fruits, en un cicle sense fi.

Els conservadors de l’escola

A cada assemblea es trien els conservadors de l’escola, que tenen cura dels animals que viuen al pati. El Jan, que té el càrrec general, i l’Álvaro, que fa d’ajudant,...

Campanya de micromecenatge

Els fem arribar els enllaços referents a dues notícies que van sortir als diaris Ara i La Vanguardia: Escola Decroly inicia una campanya de microfinançament per pagar les obres del...