Aquí trobaràs tot el que hem publicat sobre:

Recollim el compost

Tots els nens i nenes de l’escola es reparteixen les tasques relacionades amb l’hort urbà. Els nens i nenes de Millet són els encarregats de fer el compost que servirà per alimentar el nostre hort.

Tot va començar el curs passat, quan els alumnes que ara van a cinquè van reaprofitar les fulles seques del pati i les restes de fruita i de verdura de la cuina per fer compost. I ara ha estat el moment de recollir el fruit de tota aquella feina de guardar, tallar i remenar.

Els nens i les nenes de quart d’enguany han buidat el compostador i han fet el garbellat de tot allò que hi han trobat. Han vist que de les peles de fruites, de les restes de verdures i de les fulles seques no en quedava res. Després de passar-ho pel garbell, ha quedat una mena de sorra fina i fosca, anomenada compost, que servirà d’aliment per a la terra de l’hort i de les plantes del jardí.

També s’han emocionat molt quan hi han trobat alguns insectes i altres animalons, com ara caragols, escarabats, larves…, que són els nostres aliats per fer aquesta feina.

Així mateix, han vist que encara hi havia algunes etiquetes de les pomes, que els alumnes del curs passat s’havien descuidat de treure. D’aquesta manera s’han adonat que el plàstic no es descompon fàcilment.

Ara ja tenim aliment per a la terra de les plantes i de l’hort, que tornaran a donar fulles i fruits, en un cicle sense fi.

Pintem amb cafè a la classe d’anglès

L’altre dia el Roger va portar grans de cafè en una sorpresa a la classe de Ferrière. Quan els vam tocar sense veure’ls no ens va costar gaire endevinar què...

Treballem l’alimentació saludable

El centre d’interès de la classe de Millet és l’alimentació. Per aquest motiu, durant el primer trimestre hem parlat molt de per què mengem, quins nutrients ens aporten els aliments...

Descobrim el poeta Pablo Neruda

A la classe de castellà els alumnes de cinquè, L’Ermitage, han descobert el poeta xilè Pablo Neruda. Primer, van llegir el poema “Algunas amistades son eternas”, que els va agradar...