Voleu conèixer el càrrec de bibliotecari?

A l’assemblea els nens de l’equip guanyador es reparteixen els càrrecs generals, que són els més importants de l’escola. Un dels càrrecs és el de bibliotecari, que es fa cada dia al migdia quan la biblioteca està oberta per llegir, fer jocs tranquils o acabar treballs.

El bibliotecari o la bibliotecària general forma part del govern i es tria a l’assemblea.
La biblioteca obre al migdia per poder llegir o acabar treballs.

El càrrec de bibliotecari té un ajudant i fa diferents tasques. S’encarrega de retornar als prestatges els llibres utilitzats durant el dia, de fer cartells senyalitzant les diferents temàtiques de llibres i, actualment, d’esporgar els llibres més antics de la biblioteca per fer espai per als llibres nous, que més endavant hauran de catalogar.

L’ajudant de bibliotecari comprova que els llibres estiguin ben classificats als prestatges.

El bibliotecari endreça els llibres que s’han fet servir aquell dia.

A més, un cop al mes el càrrec de biblioteca i el seu ajudant van a la biblioteca del barri a buscar llibres que necessiten a les classes per fer recerca, alhora que coneixen com funciona una biblioteca municipal.

Després d’esbrinar quins llibres necessiten les classes el bibliotecari i l’ajudant van a buscar els llibres a la biblioteca del barri.
A més de triar els llibres que els han demanat les classes aprenen com funciona el catàleg d’una biblioteca municipal.

Vine a Decroly i viu la màgia del Nadal

Vine a Decroly i viu la màgia del Nadal

Espectacle, xocolatada i entrega  de la carta de Reis al Patge Reial “FLIS, FLAS, FLUS”, un Patge Reial molt singular que després de l’espectacle recollirà les cartes de desitjos dels...

Treballem la poesia amb Pablo Neruda

El 2021 es van complir 50 anys des que Pablo Neruda va rebre el Premi Nobel de Literatura. Per això, els alumnes de sisè han fet un taller sobre aquest...