Voleu conèixer el càrrec de bibliotecari?

A l’assemblea els nens de l’equip guanyador es reparteixen els càrrecs generals, que són els més importants de l’escola. Un dels càrrecs és el de bibliotecari, que es fa cada dia al migdia quan la biblioteca està oberta per llegir, fer jocs tranquils o acabar treballs.

El bibliotecari o la bibliotecària general forma part del govern i es tria a l’assemblea.
La biblioteca obre al migdia per poder llegir o acabar treballs.

El càrrec de bibliotecari té un ajudant i fa diferents tasques. S’encarrega de retornar als prestatges els llibres utilitzats durant el dia, de fer cartells senyalitzant les diferents temàtiques de llibres i, actualment, d’esporgar els llibres més antics de la biblioteca per fer espai per als llibres nous, que més endavant hauran de catalogar.

L’ajudant de bibliotecari comprova que els llibres estiguin ben classificats als prestatges.

El bibliotecari endreça els llibres que s’han fet servir aquell dia.

A més, un cop al mes el càrrec de biblioteca i el seu ajudant van a la biblioteca del barri a buscar llibres que necessiten a les classes per fer recerca, alhora que coneixen com funciona una biblioteca municipal.

Després d’esbrinar quins llibres necessiten les classes el bibliotecari i l’ajudant van a buscar els llibres a la biblioteca del barri.
A més de triar els llibres que els han demanat les classes aprenen com funciona el catàleg d’una biblioteca municipal.

Hem fet

L’alfàbrega de la Mila

L’altre dia la Mila va portar un paquet embolicat amb una bossa a la classe de Pau Vila. Després de

Art

Pel febrer, floreix l’ametller

A l’escola Decroly aprofitem qualsevol ocasió per aprendre. Aquest mes de febrer, com que l’ametller prop de l’escola estava florit, totes les

Hem observat

El pes del pollet

Durant el primer trimestre va arribar el Kawasaki. El pollet va néixer després que el seu ou estigués vint-i-un dies a dins