Celebrem 65 anys d’història

Aquest 2023 ha fet 65 anys que Mn. Josep Maria Bosch va obrir a casa seva una petita escola basada en la manera d’ensenyar els infants d’Ovide Decroly, seguint una pedagogia activa que comptava amb la participació dels alumnes i respectava els seus ritmes d’aprenentatge. Seixanta-cinc anys més tard, en una nova ubicació i amb la pedagogia Decroly més viva que mai, l’escola ha tingut el plaer de celebrar l’efemèride envoltada d’antics alumnes, famílies actuals, mestres i amics de Decroly de totes les èpoques.

Diumenge 12 de novembre a les 11 del matí es van obrir les portes de l’escola per a tothom. Al menjador els rebia una exposició amb fotografies i objectes que feien un recorregut per la història de l’escola: llibretes antigues, jocs Decroly, Nuncis de totes les èpoques, bates dels càrrecs generals, braçalets de govern, les banderes dels equips, a més d’objectes antics com l’antiga campana del pati, o la motxilla i la gorra que es feien servir a jardí d’infants.

Tres aules mostraven audiovisuals de tres èpoques de l’escola: la primera època de l’escola sota la direcció de Mn. Bosch amb imatges tant de Sant Pere de Vilalta com dels inicis de l’escola a casa seva. A la biblioteca alumnes i exalumnes parlaven de com veien ells l’escola i a l’aula d’I3 es visionava una obra de teatre feta per pares d’alumnes de l’escola que parlava de la seva experiència.

Les classes estaven preparades amb una mostra de materials, llibretes i treballs actuals.

Amb la música d’ambient del duo aDos, format per pares d’alumnes, i la preciosa veu de la Júlia de León, exalumna de l’escola, famílies i amics van poder viure una jornada plena de retrobaments i bonics moments, que va acabar de forma molt emotiva amb el cant de l’himne de l’escola.

Al carrer Vendrell, tancat al trànsit, grans i petits gaudien d’una proposta lúdica amb jocs de fusta gegants.

Moltíssimes gràcies a tota la família Decroly per fer possible un dia com aquest!

Celebracions

Celebrem Sant Jordi!

Dimarts passat, amb motiu de la diada de Sant Jordi, vam passar un matí ple de sorpreses i lectures. En

Hem fet

L’alfàbrega de la Mila

L’altre dia la Mila va portar un paquet embolicat amb una bossa a la classe de Pau Vila. Després de