Aquí trobaràs tot el que hem publicat sobre:

Celebrem 65 anys d’història

Aquest 2023 ha fet 65 anys que Mn. Josep Maria Bosch va obrir a casa seva una petita escola basada en la manera d’ensenyar els infants d’Ovide Decroly, seguint una pedagogia activa que comptava amb la participació dels alumnes i respectava els seus ritmes d’aprenentatge. Seixanta-cinc anys més tard, en una nova ubicació i amb la pedagogia Decroly més viva que mai, l’escola ha tingut el plaer de celebrar l’efemèride envoltada d’antics alumnes, famílies actuals, mestres i amics de Decroly de totes les èpoques.

Diumenge 12 de novembre a les 11 del matí es van obrir les portes de l’escola per a tothom. Al menjador els rebia una exposició amb fotografies i objectes que feien un recorregut per la història de l’escola: llibretes antigues, jocs Decroly, Nuncis de totes les èpoques, bates dels càrrecs generals, braçalets de govern, les banderes dels equips, a més d’objectes antics com l’antiga campana del pati, o la motxilla i la gorra que es feien servir a jardí d’infants.

Tres aules mostraven audiovisuals de tres èpoques de l’escola: la primera època de l’escola sota la direcció de Mn. Bosch amb imatges tant de Sant Pere de Vilalta com dels inicis de l’escola a casa seva. A la biblioteca alumnes i exalumnes parlaven de com veien ells l’escola i a l’aula d’I3 es visionava una obra de teatre feta per pares d’alumnes de l’escola que parlava de la seva experiència.

Les classes estaven preparades amb una mostra de materials, llibretes i treballs actuals.

Amb la música d’ambient del duo aDos, format per pares d’alumnes, i la preciosa veu de la Júlia de León, exalumna de l’escola, famílies i amics van poder viure una jornada plena de retrobaments i bonics moments, que va acabar de forma molt emotiva amb el cant de l’himne de l’escola.

Al carrer Vendrell, tancat al trànsit, grans i petits gaudien d’una proposta lúdica amb jocs de fusta gegants.

Moltíssimes gràcies a tota la família Decroly per fer possible un dia com aquest!

Pintem amb cafè a la classe d’anglès

L’altre dia el Roger va portar grans de cafè en una sorpresa a la classe de Ferrière. Quan els vam tocar sense veure’ls no ens va costar gaire endevinar què...

Ha arribat el Tió!

Amb molta il·lusió tots els nens i nenes d’infantil vam anar a fer la recerca del Tió al parc de la Tamarita! Després d’un passeig divertit pel parc vam trobar-lo...