Aquí trobaràs tot el que hem publicat sobre:

A la classe de St. Francesc ens escrivim cartes

Un dia la Isabel ens va portar un llibre molt especial a la classe de castellà. Ens en va donar un fragment a cadascú i vam haver de treballar en equip per completar el text. Quan el vam tenir sencer ens vam adonar que en realitat es tractava d’una carta.

Vam fixar-nos que les cartes solen tenir sempre les mateixes parts: el lloc, la data, la salutació, el cos, el comiat, la firma i la postdata. Un cop vam saber això teníem moltes ganes d’escriure cartes… i de rebre’n! Però teníem un problema: no teníem bústia! Així és com se’ns va acudir que podíem fer una bústia per a cada un de nosaltres. La vam dissenyar amb tubs de cartó, que vam decorar i on vam posar els nostres noms.

Per escriure les primeres cartes, vam triar el nom d’un company o companya a l’atzar i la consigna era escriure-li una carta com les de veritat, amb tots els elements que havíem après que solien tenir.

Per revisar les nostres cartes la Isabel ens va donar uns “pals revisors”, que ens ajudaven a veure si havíem respectat les normes bàsiques d’ortografia. Un cop teníem la nostra carta escrita, la posàvem a la bústia del company, que la llegia i ens la contestava.

Va ser molt bonic rebre i enviar cartes dels companys i ara hem decidit que la bústia es quedarà a la classe per continuar-nos enviant cartes… com les del conte!

Anem al mercat i fem un batut de maduixes!

Els nens i nenes d’infantil vam anar a visitar el Mercat de Sant Gervasi per conèixer les diferents parades: el seu nom, els productes que hi venen… Vam veure les...

Celebrem 65 anys d’història

Aquest 2023 ha fet 65 anys que Mn. Josep Maria Bosch va obrir a casa seva una petita escola basada en la manera d’ensenyar els infants d’Ovide Decroly, seguint una pedagogia activa que comptava amb...