Fem taller de cistelleria

Un dia ens vam adonar que ens calien paneres al menjador. Aquest va ser el punt de partida del taller de cistelleria, que els nens i nenes de primària han dut a terme al llarg de tot aquest curs.

Durant el primer trimestre, cada infant ha fet un cistell petit, amb cul de fusta, fent un trenat senzill d’un fil. L’últim trimestre, un cop ja coneixien la tècnica, els nens i les nenes de Pau Vila, Ferrière i Sant Francesc han treballat en equip, en grups de dos o tres infants, per elaborar les paneres. Aquestes paneres ja tenien el cul trenat i estaven elaborades amb medul·la de ratan. En aquest cas hem fet servir una tècnica més elaborada que consisteix a trenar dos fils que van i venen i amb un tancament en flor.

Aquest treball, igual que d’altres tallers manuals com ara el teler o el tapís són freqüents a l’escola, ja que, a més de promoure la creativitat i donar cabuda al seu vessant més artístic, ens serveixen per treballar l’atenció plena i la motricitat fina.

Hem observat

El pes del pollet

Durant el primer trimestre va arribar el Kawasaki. El pollet va néixer després que el seu ou estigués vint-i-un dies a dins

Hem fet

Fem galetes saludables

Aquest segon trimestre hem reiniciat els tallers amb molta il·lusió. Un dels que més agraden als infants de Pau Vila,

Hem fet

Connexions amb Vil·la Florida

Com sabeu, l’any passat vam arrencar el programa Connexions, que impulsa la col·laboració entre l’escola i un equipament del barri,