Aquí trobaràs tot el que hem publicat sobre:

L’art per comprendre el món

El dia a dia a l’escola el construïm seguint els principis del mètode Decroly. La interacció de l’infant amb el món és possible gràcies a l’observació, associació i expressió de la realitat, partint d’una mirada propera i global. Pensem en l’escola com un espai que crea i/o acull experiències, oportunitats i curiositats, on l’interès de l’infant és primordial. L’art és una finestra que ens ensenya el món per descobrir-lo però també per crear-ne d’altres, tant des de la percepció com des de l’expressió (Burset, 2019). A més, permet desenvolupar el pensament crític d’acord amb els contextos i moments actuals. Des de la comissió artística considerem interessant i necessari el binomi mètode/art com a generador d’inquietuds, d’experiències obertes, flexibles i significatives que permeten desenvolupar el nostre pensament tant simbòlic com racional. Així doncs, és primordial acostar-nos i/o explorar manifestacions artístiques diverses dins i fora de l’escola.

L’alumnat de cicle superior hem participat al Taller Bioscopi al CCCB. El taller ens va donar espai per reflexionar sobre els nostres rols i comportaments. Ens va convidar a posar consciència en com ens relacionem amb les persones, amb l’entorn i amb nosaltres mateixos i, per tant, a entendre la construcció de la nostra pròpia identitat. Hi va haver temps per la reflexió i la representació. Concretament, aquest projecte ens va aproximar als processos d’animació i ens va donar l’oportunitat de crear un autoretrat original, a partir de tècniques mixtes i la intervenció plàstica. Finalment, fent ús de la tècnica Stop Motion vam donar vida a la imatge i vam crear una història col·lectiva.

L’alumnat de cicle mitjà visitarem la Fundació Vila Casas al mes de maig!

Anna Beleta – Coordinadora artística (març 2023)

A Valérie recreem la història d’Els tres porquets

A l’estona de teatre es fomenta la imaginació, la cooperació del grup i l’expressió oral i corporal. Els infants juguen, es diverteixen, viuen les emocions dels personatges i aprenen els...