L’Unai ens ha portat un cargol

Els infants de Valérie Decordes hem observat el cargol que ha portat l’Unai.

Primer l’hem mirat de ben a prop i hem pogut veure que té una espiral dibuixada a la closca i que el forat per on surt el cargol també té la mateixa forma. Per què serveix la closca? Tenen els bebès a la panxa?

Hem sortit dubtes i hem estat compartint coneixements que tots tenim sobre aquests animals. 

Què hem descobert?

Hem descobert coses molt interessants com que són animals que s’arrosseguen i deixen un rastre com les nostres petjades, que es diferencien dels llimacs pel fet de tenir closca i que ponen ous com la tortuga i les gallines de l’escola.

També hem descobert que la closca ha de ser prou gran com perquè l’animal càpiga a dins i que aquesta el protegeix del fred, la calor, el vent i dels altres animals. I com ens protegim nosaltres, les persones? I els altres animals?

Coneixem altres tipus de cargols? Tots son de terra?

Hem estat practicant dibuixar espirals al terra i n’hem representat una amb les cadires i recordant la cançó “Cargol treu banya”. A més a més hem representat el conte “El cargol i l’herba de Poniol”

Hem estat treballant en diferents espais: en una taula fèiem el dibuix del cargol, a l’altra fèiem cargols amb plastilina i hem manipulat llanes inventant diferents traços.

I a la tarda… hem pintat espirals amb les cintes sucades en pintura.

L’Escola Decroly fa “skate” al Fòrum

Els i les alumnes de la classe de Sant Francesc han anat al Fòrum a realitzar activitats de Skate dins l’activitat “L’escola fa esport” (minut 10 i 50 segons).

Avui ens ha visitat el veterinari!

Avui hem tingut una visita molt especial a l’escola. El Javi, el nostre veterinari, ha vingut a revisar tots els animals de primària i del pati. Ha fet la visita...