Els infants de Valérie Decordes hem observat el cargol que ha portat l’Unai.
Primer l’hem mirat de ben a prop i hem pogut veure que té una espiral dibuixada a la closca i que el forat per on surt el cargol també té la mateixa forma. Per què serveix la closca? Tenen els bebès a la panxa?
Hem sortit dubtes i hem estat compartint coneixements que tots tenim sobre aquests animals.
Què hem descobert?
Hem descobert coses molt interessants com que són animals que s’arrosseguen i deixen un rastre com les nostres petjades, que es diferencien dels llimacs pel fet de tenir closca i que ponen ous com la tortuga i les gallines de l’escola.
També hem descobert que la closca ha de ser prou gran com perquè l’animal càpiga a dins i que aquesta el protegeix del fred, la calor, el vent i dels altres animals. I com ens protegim nosaltres, les persones? I els altres animals?
Coneixem altres tipus de cargols? Tots son de terra?
Hem estat practicant dibuixar espirals al terra i n’hem representat una amb les cadires i recordant la cançó “Cargol treu banya”. A més a més hem representat el conte “El cargol i l’herba de Poniol”
Hem estat treballant en diferents espais: en una taula fèiem el dibuix del cargol, a l’altra fèiem cargols amb plastilina i hem manipulat llanes inventant diferents traços.
I a la tarda… hem pintat espirals amb les cintes sucades en pintura.






