Aquí trobaràs tot el que hem publicat sobre:

L’Unai ens ha portat un cargol

Els infants de Valérie Decordes hem observat el cargol que ha portat l’Unai.

Primer l’hem mirat de ben a prop i hem pogut veure que té una espiral dibuixada a la closca i que el forat per on surt el cargol també té la mateixa forma. Per què serveix la closca? Tenen els bebès a la panxa?

Hem sortit dubtes i hem estat compartint coneixements que tots tenim sobre aquests animals. 

Què hem descobert?

Hem descobert coses molt interessants com que són animals que s’arrosseguen i deixen un rastre com les nostres petjades, que es diferencien dels llimacs pel fet de tenir closca i que ponen ous com la tortuga i les gallines de l’escola.

També hem descobert que la closca ha de ser prou gran com perquè l’animal càpiga a dins i que aquesta el protegeix del fred, la calor, el vent i dels altres animals. I com ens protegim nosaltres, les persones? I els altres animals?

Coneixem altres tipus de cargols? Tots son de terra?

Hem estat practicant dibuixar espirals al terra i n’hem representat una amb les cadires i recordant la cançó “Cargol treu banya”. A més a més hem representat el conte “El cargol i l’herba de Poniol”

Hem estat treballant en diferents espais: en una taula fèiem el dibuix del cargol, a l’altra fèiem cargols amb plastilina i hem manipulat llanes inventant diferents traços.

I a la tarda… hem pintat espirals amb les cintes sucades en pintura.

Treballem la poesia amb Pablo Neruda

El 2021 es van complir 50 anys des que Pablo Neruda va rebre el Premi Nobel de Literatura. Per això, els alumnes de sisè han fet un taller sobre aquest...

Fem taller de creacions amb cartró

Un altre dels tallers que ens encanta fer als infants de primària els dimarts a la tarda és el de creacions amb cartró. Ens ajuntem nens i nenes de primer,...