A Ferrière lluitem contra el malbaratament alimentari

Els nens i nenes de la classe de Ferrière hem iniciat un projecte contra malbaratament alimentari anomenat “El menjar ens dona vida”.

Hem posat uns bols i unes balances al menjador de l’escola per pesar el menjar que sobra del primer plat, el segon, les postres, l’aigua i calcular quant rebuig generem. Cada dia després de dinar pesem els residus i anotem en una gràfica totes les dades. Al cap del mes, veiem la diferència de cada dia i pensem maneres de millorar. Durant aquestes setmanes, per exemple, ens hem adonat que el primer plat és el que més es malbarata. Parlant-ne a la classe han sorgit idees com no beure aigua just abans de dinar, servir-se un plat més petit quan no ens agrada el que es menja aquell dia o acompanyar el primer plat del segon, si és que ens agrada més.

Ens ha agradat molt participar d’aquest projecte, i estem contents d’aportar el nostre granet de sorra per fer un món millor. I vosaltres, què feu a casa per no malbaratar el menjar?

Dos ous en un galliner en primer pla, al darrere es veu una gallina

Ja tenim els ous a les incubadores!

Com ja sabeu, a l’escola vella teníem un galliner al pati ple de gallines. Amb el trasllat hem estat un temps sense, però en tornar de les vacances d’estiu hem...

A Ermitage investiguem el passat

Com que el nostre centre d’interès és el treball, fa un temps els nens i nenes de la classe d’Ermitage vam observar la mà, ja que aquesta és la primera...