L’hort de Pau Vila

Un dia la Nura ens va portar un conte que es deia L’hort de l’Arlet, que parlava d’una nena que anava a passar uns dies a casa l’avi. Primer estava molt trista, perquè ella hagués preferit anar a la platja, però després va descobrir que a l’hort de l’avi hi passaven coses molt interessants.

El conte ens va agradar molt i vam decidir que volíem tenir el nostre propi hort. A partir d’aquell dia vam començar a portar llavors de casa i al cap d’uns dies en teníem una pila!

Però què devia necessitar una llavor per créixer? Vam fer les nostres hipòtesis, i vam fer un dibuix a la llibreta per representar-ho.

A través de la conversa ens va quedar clar quines necessitats tenia una planta, però no vam trobar resposta a una altra pregunta que teníem: sabíem que no totes les plantes es podien plantar en totes les estacions, però, quines de les nostres llavors podíem plantar ara?

L’Anna ens va explicar que la classe d’Ermitage són els experts en l’hort de l’escola, ja que el seu centre d’interès és el treball i tenen un hort a la terrassa de la seva classe. Per tant, vam decidir que els hi escriuríem una carta amb la nostra pregunta.

Els hi vam fer arribar la nostra carta i uns dies més tard va venir la Mila d’Ermitage a portar-nos un calendari molt especial: era un calendari de sembra, que explicava quines llavors es podien plantar a cada temporada.

Ara que teníem tots els dubtes resolts va arribar el moment de plantar les nostres llavors. Creieu que creixeran? Nosaltres estem molt emocionats esperant veure-ho!

Hem fet

L’alfàbrega de la Mila

L’altre dia la Mila va portar un paquet embolicat amb una bossa a la classe de Pau Vila. Després de

Art

Pel febrer, floreix l’ametller

A l’escola Decroly aprofitem qualsevol ocasió per aprendre. Aquest mes de febrer, com que l’ametller prop de l’escola estava florit, totes les

Hem observat

El pes del pollet

Durant el primer trimestre va arribar el Kawasaki. El pollet va néixer després que el seu ou estigués vint-i-un dies a dins